Concurs de eseuri si simpozion in memoriam Valeriu Gafencu
Scris de Ecaterina Lutisina   
Mai multe evenimente vin să marcheze împlinirea a 60 de ani de la adormirea întru Domnul a lui Valeriu Gafencu. Printre acestea sunt un concurs de eseuri pentru tineri şi simpozionul „In memoriam Valeriu Gafencu”, care se vor desfăşura în oraşul Bălţi din nordul Basarabiei.

Afis Simpozion Valeriu Gafencu la Balti, 2012

Ambele evenimente sunt organizate de platforma civică „Acţiunea 2012” în colaborare cu Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova şi Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi. Concursul de eseuri este destinat tinerilor elevi şi studenţi din oraşul Bălţi, tema fiind „Rolul creştinismului în promovarea valorilor naţionale”. Autorii celor mai bune lucrări vor primi în dar cartea „Sfântul Închisorilor”, dedicată vieţii lui Valeriu Gafencu şi pătimirilor sale, iar eseul câştigător va fi publicat în revista de cultură creştină şi politică din România „ROST”.

Simpozionul „In memoriam Valeriu Gafencu”, care va avea loc joi, 16 februarie, are drept invitaţi rudele lui Gafencu, precum şi istorici din Basarabia. Acesta se va desfăşura la Muzeul liceului de băieţi din incinta Universităţii de Stat „Alecu Russo”.

Printre partenerii evenimentelor se numără Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (filiala ASCOR), revista de cultură creştină şi politică „ROST” şi magazinul oline „Publicatii Ortodoxe”.

Afis Concurs de Eseuri in memoriam Valeriu Gafencu, Balti, 2012
Ultima actualizare ( miercuri, 08 februarie 2012 )
 
.
Main Menu
Introducere
Biografie
Fotografii
Poezii
Scrisori
Indreptar spovedanie
Stiri
Download
Resurse Web
Carte de oaspeti
Contact
Statistici
User Menu
Arhiva
Audio
Video